Tips för att hålla ditt hem ständigt rent

Posted by on


Är du en av dem som tycker att du får göra en ordentlig hemstädning alldeles för ofta? Nyckeln till att ha ett rent och fint hem är att småstäda lite, nästan hela tiden. Om man inte gör detta, blir det snabbt stökigt och det dröjer inte länge förrän man finner sig själv göra en större hemstädning igen. Genom småstädning kommer du inte att behöva storstäda lika ofta.

Men vad är det egentligen man ska göra, mer konkret? Här ger vi ett par exempel på hemstädning alberts städ.

Bädda sängen

Bäddar man sängen varje morgon, direkt efter att man har stigit upp, höjs helhetsintrycket av sovrummet markant. Faktum är att obäddad säng gör att sovrummet ser stökigt ut, även om du städade det någon dag innan. Många menar dessutom att det finns positiva mentala effekter att bädda sängen direkt efter att man stigit upp. Det markerar en start på dagen, som genast sätts igång med något produktivt.

Skjut inte upp små uppgifter

Att gå ut med soporna, att lägga panten på sin rätta plats och att tömma diskmaskinen när den är klar. Allt det här är ganska små sysslor, som visserligen kan vara lätta att skjuta upp, men som behöver göras ofta och som snabbt gör att hemmet ser stökigt ut om man väntar med hemstädning stockholm. Stök av den här typen är ofta en konsekvens av att man skjuter upp små uppgifter. Likväl bör man, när man börjar med ett mindre jobb, se till att slutföra det. Att småstäda lite hela tiden är betydligt enklare än att låta stöket byggas upp och ta itu med det senare.

Förvara smart

God förvaring kommer indirekt att bidra till att renare och finare hem. Detta eftersom du enkelt kommer att kunna lägga saker på sin rätta plats. Om du inte har en organiserad och intuitiv förvaring kommer köksbänkar, köksbord och byråer att bli riktiga stök-magneter. När du vet var dina saker ska ligga är det också enklare att inte stöka ned. Om du upplever att din förvaring inte är särskilt väl organiserad, kan det vara en idé att börja där.

Håll diskbänken fri från disk

Om man har en diskmaskin är det enkelt att hålla diskbänken fri från disk som en del av sin vardagliga hemstädning. Så länge man tömmer diskmaskinen när den är klar, så är det lika enkelt att ställa smutsig disk på sin rätta plats – det vill säga i diskmaskinen – snarare än att göra diskbänken stökig. Om man inte har en diskmaskin behöver man se till att inte skjuta upp disken. En hög med disk i diskhon ser, som bekant, inte jättetrevligt ut.

Lägg kläderna där de hör hemma

Kläderna är något som ganska många slarvar med i sin hemstädning. Det är lätt att de hamnar på golvet eller i soffan, istället för på herrbetjänten, i garderoben eller i tvättkorgen för kontorsstädning. Ska du bära ett plagg nästa dag hängs det på herrbetjänten, är det smutsigt skall det in i tvättkorgen. Är det rent och du inte ska bära det nästa dag – då ska det in i rätt låda i garderoben.