Så renoverar du köket med en mindre budget

Posted by on


Om ditt kök är i behov av en uppfräschning kan du med enkla medel ge ditt kök en mindre renovering. Att renovera köket grundligt genom att byta ut och bygga om hela köket kostar en rejäl summa pengar som många inte har råd med. Det kan också vara så att du behöver vänta med renoveringen för att det för tillfället inte finns tid. Men det behöver inte innebära att du ska ha ett kök du inte trivs med. Det finns flera saker du kan göra för att ge ditt kök ett lyft även om du har en mindre budget.

Använd målarfärg

Ett billigt, och effektivt sätt att göra om i ditt kök är med hjälp av målarfärg. Om du till exempel har köksluckor i en färg eller ett mönster du inte tycker om kan du köpa färg i en kulör du gillar och måla om dina köksluckor för att få dem mer i din smak. Förutom att du kan använda färg på kökets inredning går färg också att använda på väggarna. Det blir dessutom ännu billigare om du målar själv och inte anlitar en målare.

Byt ut detaljerna

Ett annat bra, och billigt sätt att ge ditt kök en uppfräschning är genom att byta ut kökets detaljer: snickare finns i kungälv. Du kan till exempel köpa nya handtag och byta ut de gamla mot nya för att genast få in en ny känsla i köket. Andra exempel på detaljer du kan byta ut är inredningsdetaljerna. Det kan vara allt från gardiner till växter och tillhörande krukor till inspirerande posters som sitter på kökets väggar. Inredningsdetaljer är billiga att köpa och är lätta att byta ut.

Nytt golv

Förutom att du kan måla om väggarna eller ge dom en ny, passande tapet kan du också byta ut det befintliga golvet. Det finns många typer av golv att välja bland i olika material och prisklasser vilket innebär att du kan göra mycket för helhetsintrycket för en relativt billig peng genom att lägga ett nytt golv. En annan sak som kan göra skillnad på golvet är mattor. Köp en snygg matta för att få köksgolvet mer ombonat och stilfullt.

Belysning gör skillnad

Slutligen kan du köpa ny belysning till köket. Med rätt belysning kan du få köket mer trivsamt. Det finns många typer av belysning som passar i kök. Det finns till exempel spotlights som kan lysa upp bra där det behövs och taklampor som är både snygga och lyser upp bra. Det finns även fina fönsterlampor som passar bra i köksfönstret.