Takmålning på ett gulnat tak

Posted by on


Att ha ett gulnat tak är inte det som känns mest fräscht i vårt slitage på vår inredning hemma. Det är inte allt ofta man går och tänker på dock att taket har gulnat men om man väl utför en takmålning så blir effekten markant.

Utför en takmålning i renoveringen
När du kanske ändå ska ändra på ett rum, kanske måla väggar eller göra om helt så är det ett varmt råd att faktiskt utföra en takmålning på samma gång. Rummet kommer kännas fräschare, det kommer att bli ljusare och rummet kommer få sig ett större lyft än vad det hade haft om en takmålning inte ägt rum.

Börja med din takmålning
När man ändrar om och renoverar så är det bra att alltid börja med en takmålning. Gör man det så behöver man inte vara lika försiktigt som om man hade börjat till exempel tapetsera eller måla väggarna. Det är svårt att inte stänka då man utför en takmålning på grund av vinklarna man har och att man härjar över hela golvet och längs alla väggarna. Kommer det stänk på golv och väggar först så gör ju inte det något eftersom man ändå ska renovera med takläggare göteborg och byta ut det gamla. Sen så är kanske inte en takmålning den roligaste uppgiften i en renovering så då är det lika bra att få det gjort så fort som möjligt.

Att inte utföra en takmålning utan bara väggar
Om man renoverar och bara målar sina väggar och inte utför en takmålning så kommer besvikelsen vara enorm då man när man målat om väggarna verkligen kommer att se hur gulnat taket har blivit genom åren, speciellt om det kanske aldrig utförts en takmålning alls.

Oftast i en takmålning så väljer man ju vit men om du vill kunna undvika att utföra en takmålning ännu längre så är det en fördel att välja en annan färg som gör att missfärgningar av taket inte kommer synas all lika mycket som med ett vitt tak. Att exprimentera med färger då man renoverar är ju hur kul som helst och vem säger att man ska ha ett vitt tak?

Om man vill undvika ett gulnat vitt tak och tänker välja en helt annan färg så provmåla på två brädbitar de olika färgerna som du ska ha på tak och väggar om det ska vara olika färg så kan du hålla dom intill varandra för att se så att de verkligen passar ihop. Att utföra en takmålning och göra taket i olika färger kan göra att rummet känns större, mindre, mysigare, kallare, ja det kan bli exakt den känslan som du söker!