Många fördelar med platsbyggt kök under badrumsrenovering

Posted by on


Standardkök i all ära men det finns många fördelar med att istället välja ett platsbyggt kök när man står inför en köksrenovering. Förverkliga drömmarna om en extra djup arbetsbänk, ett stort skafferi eller skåp som sträcker sig hela vägen upp till taket. Den stora fördelen är att man kan utforma köket precis som man önskar utan att behöva anpassa sig till standardmått och lösningar.

Skräddarsytt efter behov och önskemål

Ska man lägga ner en massa pengar på en köksrenovering vill man också få det som man vill. Detta är den största fördelen med platsbyggda kök, det skräddarsys helt efter egna behov och önskemål. Man kan utnyttja alla utrymmen på ett annat sätt och skapa lösningar som annars inte hade gått. Ett kök utformat helt och hållet som man själv vill ha det innan sin badrumsrenovering kommer också bli ett kök att trivas ännu mer i, under en lång tid framöver.

Det är också enklare att justera inredningens höjd efter hushållets behov. Höga eller långa arbetsbänkar, kanske en av varje. Djupare bänkar som skapar bättre arbetsyta och ett rejält skafferi som sträcker sig hela vägen mellan golv och tak.

Välj fritt bland olika material för badrumsrenovering

En annan fördel är att det inte direkt finns några begränsningar när det kommer materialval för att genomföra en köksrenovering om man väljer att platsbygga. Vill man så kan man kombinera flera olika material för att få bästa möjliga resultat och ta ut svängarna mer vid badrumsrenovering stockholm än om man hade valt ett standardkök, som ofta kommer i samma genomgående material. Man kan låta fantasin flöda fritt för att komma ännu ett steg närmare sitt absoluta drömkök.

Snabb produktion

Har man bestämt sig för att genomföra en köksrenovering och beställer ett standarkök i en butik är det ofta många veckors leveranstid. Därefter ska stommar och skåp byggas ihop och monteras och man kan behöva välja lösningar som man egentligen hade önskat såg annorlunda ut. Väljer man istället att köpa ett platsbyggt kök tar det ungefär tre till fyra veckor för snickeriet att färdigställa produktionen. Därefter, om man jobbar snabbt, kan monteringen vara färdig på en dryg vecka om köket är i normal storlek.

Ett kök speciellt utformat efter egna behov, och framförallt utseende ger ett unikt resultat som ingen annan har. Bara det är en stor fördel även om priset för ett platsbyggt kök är något högre än ett färdigt modulkök. Däremot får man också tänka på att det kan skilja sig ordentligt om man jämför kvalitet, då den platsbyggda varianten ofta känns mer rejält.

Så nästa gång ni planerar en köksrenovering – Överväg platsbyggt kök