Använd blått inom badrumsrenovering

Posted by on


Trender kommer och trender går inom badrumsrenovering och färgen för 2018 är just blå. Inte vilken blå som helst utan en ganska så mörk och fyllig blå, mörkt havsblå. I den här artikeln ska vi ge igenom hur blått i din badrumsrenovering kan göra det väldigt mysigt och välkomnande.

Vad passar mustig blå till?
En mustig blå kan du ha till en hel del olika färger som går hur bra som helst i kombination. Det kanske inte är lätt att tänka sig då blå är en ganska så egen och dominerande färg. Många vill ofta inte välja för många dominerande och skarpa färger till sin badrumsrenovering men om man bara väljer rätt färger så kommer den blåa att lyfta ditt badrum och ge det en helt ny karaktär.

Till den här mörka och mustiga blåa passar det väldigt bra med grått, gärna betong eller betonginspirerad grå. Då ska man gärna välja att ha det gråa i bakgrunden i sin badrumsrenovering så som till exempel väggarna och golvet. De blåa färgerna ska hoppa fram ett steg och det är smart att välja till sina möbler i sin badrumsrenovering, det blir underbara kontraster!

Sen så lägger man till mässigdetaljer i sin badrumsrenovering på det hela så kommer du att ha ett riktigt trendigt och harmoniskt badrum. Mässingdetaljerna kan du välja till knopparna på möblerna, kranen, handtag, handdukstork och varför inte en lampa?

Att naturfärger tar ut pastellens färger har en orsak
Pastell är fortfarande något som är väldigt trendigt idag inom badrumsrenovering men dessa lite skarpare färger som ger ett djupare kontrast är det som börjar ta över nu. Att pastellens färger inom badrumsrenovering nu sakta börjar att försvinna kan man förklara på ett logiskt sätt.

Så som världen ser ut idag med krig, oro och mycket våldsamheter, detta gör att många vill tillbaka till familjen, tillbaka till rötterna. Det ser man på det sättet som folk börjar kompensera med det dom kan grabba tag i, i detta fall en badrumsrenovering. Att välja naturinspirerade färger så som blåa, gröna och bruna nyanser i sitt hem gör att man skapar en känsla av ro och lugn i alla fall hemma även om världen inte ser ut på det sättet.

Att gå in i sitt badrum efter en badrumsrenovering och låta de naturliga färgerna stärka en och lugna en efter vad vardagen har gjort med en är en drömkänsla för många och till dig som utför en badrumsrenovering så rekommenderar vi starkt att du följer denna blåa och mustiga trend för en högre inre ro.