5 anledningar att anlita en takläggare

Posted by on


Reparationer eller andra åtgärder på taket är ett minst sagt riskfyllt arbete för den som inte har rätt kunskap och utrustning. Det är dessutom ett ganska svårt arbete och resultatet kanske inte blir riktigt som det borde om man väljer att genomföra det helt på egen hand. Det finns därför flertalet anledningar till varför man bör överväga att anlita en takläggare när man har något som behöver fixas på taket, istället för att ta risken med att göra det själv.

Inga onödiga risker

Att arbeta på ett tak kan som sagt vara riskfyllt. Råkar man kliva snett eller halka kan man falla till maken och göra sig ordentligt illa och då blir ju dessutom inte jobbet färdigt när man har tänkt sig. För att vara säker på ett tak krävs en hel del säkerhetsutrustning, så som sele och lina, och har man inte tillgång till det bör man kontakta en takläggare för att överlåta jobbet till denne. Detsamma gäller om man känner sig minsta lilla osäker på vad som gäller och det är hundra gånger bättre att ta det säkra före det osäkra.

Bra resultat

En takrenovering eller takomläggning som inte utförs korrekt kommer inte att få ett hållbart resultat. Tätheten kan utmanas av väder och vind och man löper större risk att få invändiga skador i sitt hus om vatten och fukt tränger igenom. Det kan givetvis ta skada även på andra sätt men om man tillhör en av dom som funderar på att anlita en professionell hantverkare för takarbete & takläggare så man kan luta sig tillbaka och känna sig lugn över att få ett korrekt och säkert resultat på sitt nya tak.

Utnyttja ROT-avdraget

När man anlitar en takläggare behöver man givetvis betala denne för hans eller hennes tjänster och vid en hel takomläggning kan det kosta väldigt många timmar. Ännu en anledning till varför man bör anlita hjälp istället för att genomföra jobbet själv är att man kan utnyttja ROT-avdraget och på så vis hålla nere arbetskostnaderna med upp till 50%. Även om det känns väldigt dyrt till en början när man går igenom priser och offerter kan man alltså räkna med att få göra avdrag.

Garanti

En sista men också väldigt viktig anledning till varför man bör anlita en takläggare för olika typer av takarbeten är för att erhålla garanti för arbetet som utförts. Gör man det på egen hand får man givetvis ingen garanti för att arbetet ska hålla och bara det kan vara en bra anledning till att anlita hjälp istället.

Färdigt enligt tidsplan

Att reparera eller lägga om ett tag kan vara väldigt tidkrävande men framför allt är det svårt att uppskatta hur mycket tid som faktiskt kommer gå åt. Det är inte helt ovanligt att det tar längre tid än man räknat med vilket kan ställa till problem på grund av växlande årstider och annat. I dom fall där man tar hjälp av en takläggare får man veta hur lång tid det kommer ta att genomföra arbetet och allt som oftast står det färdigt som utlovat också.